پروفایل غذایی و مزایای سلامتی گانودرما لوسیدوم “لینگزی یا ریشی”
به عنوان غذایی کاربردی: سناریو فعلی و در چشم اندازهای آینده
Aly Farag El Sheikha
ترجمه: فاطمه کمالی
چکیده:
قارچ گانودرما لوسیدوم به دلیل خواص درمانی متعدد بیش از ۲۰۰۰ سال سابقه استفاده دارویی در کشورهای خاور دور را دارد. اخیراً، G. lucidum برای ارزیابی محتوای آن از اجزای فعال زیستی که بر فیزیولوژی انسان تأثیر میگذارند، تحت بررسی علمی قرار گرفته است و به دلیل وجود اجزای قوی در صنایع دارویی، مواد غذایی و آرایشی مورد استفاده قرار گرفته است.
به عنوان مثال، شواهدی در مورد پتانسیل این گونه قارچ به عنوان یک داروی ضد ویروسی امیدوارکننده برای درمان بسیاری از بیماریهای ویروسی، مانند ویروس تب دنگی، آنتروویروس 71 و اخیراً بیماری کروناویروس (COVID-19) در حال جمعآوری است. با این حال، مطالعات تحقیقاتی بیشتری در مورد اجزای زیست درمانی G. lucidum برای اطمینان از ایمنی و کارایی G. lucidum و ترویج توسعه غذاهای کاربردی تجاری مورد نیاز است. این مقاله یک نمای کلی از ارزش غذایی گانودرما لوسیدوم و توسعه مواد غذایی کاربردی تجاری ارائه می دهد. علاوه بر این در این مقاله، استراتژیهای ردیابی منشاء جغرافیایی این قارچ و محصولات آن مورد بحث قرار میگیرد که یک پارامتر بسیار مهم برای اطمینان از کیفیت و ایمنی محصول است. ویژگی های مورد بحث راه های جدیدی را باز می کند و اسرار بیشتری را برای استفاده گسترده از این قارچ در بسیاری از زمینه های صنعتی آشکار می کند. دارو و تغذیه ای طبیعی که به طور مثبت اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار میدهد.
واژههای کلیدی: گانودرما لوسیدوم; پریبیوتیک ها؛ غذای کاربردی؛ خواص درمانی؛ داروهای ضد ویروسی؛ کووید 19؛ خطرات سلامتی؛ ردیابی جغرافیایی
معرفی
1.1. تاریخ درباره گانودرما لوسیدوم به ما چه می گوید؟
“لینگزی پادشاه معجزه آسای گیاهان است” – مردم چین (۲۲۱-۲۰۶ قبل از میلاد).
از نظر تاریخی، رومی ها قارچ ها را به طور کلی غذای خدایان خود می دانستند و فقط برای جشن های بزرگ از آن استفاده می کردند، در حالی که یونانی ها و وایکینگ ها معتقد بودند که خوردن قارچ قبل از جنگ به آنها نیرو و اشتیاق می دهد. مردم بومی آمریکا اغلب از قارچ ها در آیین های قدیمی (مثلاً توهم زاهای جادویی) برای عبور از بدن و مانع ذهنی استفاده کرده اند. G. lucidum که به عنوان یکی از اصلی ترین قارچ های دارویی عامیانه در نظر گرفته می شود، قرن ها مورد استفاده قرار می گرفت و با نام های مختلفی در چین (Lingzhi)، ژاپن (Reishi) و کره (Mannentake) گزارش شده است. طبق باورهای دو هزار ساله، G. lucidum می تواند سلامتی و طول عمر را افزایش دهد، اما همچنین ترکیبی از نیروی معنوی و منبع جاودانگی در نظر گرفته می شود. علاوه بر این، مردم ژاپن این قارچ را به عنوان یک قارچ “۱۰۰۰۰ ساله” می دانند .
چندین محقق به سابقه طولانی استفاده های دارویی سنتی از قارچ ها، به ویژه G. lucidum، بیشتر در کشورهای خاور دور اشاره کرده اند که قدمت آن به بیش از ۴۰۰۰سال می رسد . این قارچ دارای ویژگی های درمانی با ادعاهای پزشکی است که می توان آن را به یک داروساز معتبر از سلسله کین (۲۲۱-۲۰۶ قبل از میلاد) به نام شن نونگ بن کائو جینگ یا The Divine Farmer’s Materia Medica نسبت داد. کاربردهای دارویی G. lucidum بازتاب هایی نیز در فرهنگ داشت، مانند آثار هنری که در سلسله یوان (۱۲۸۰-۱۳۶۸ پس از میلاد) آغاز شد . این به آثار هنری محدود نمی شد، بلکه استفاده از تصاویر G. lucidum در مبلمان، کنده کاری ها، نقاشی ها و حتی لوازم جانبی زنان نیز گسترش یافت.
برای مدت طولانی، G. lucidum به عنوان یک داروی سنتی برای درمان نوراستنی، ناتوانی در بیماری های طولانی مدت، بی خوابی، بی اشتهایی، سرگیجه، هپاتیت مزمن، کلسترول خون بالا، مسمومیت با قارچ، بیماری عروق کرونر قلب، فشار خون بالا، پیشگیری از بیماری حاد کوهستانی استفاده می شود. همچنین برای، “ضعف و خستگی ناشی از کمبود”، سرطان و سرفه برونش در سالمندان . مطالعات بر روی قارچ های دارویی بیش از ۳۰ سال پیش در علوم غربی آغاز شد. این مطالعات تا کنون از طریق یک سری اکتشافات هیجان انگیز مرتبط با فعالیت های بیولوژیکی گانودرما لوسیدوم، از جمله اثرات ضد توموری و ضد التهابی، و همچنین سمیت سلولی برای سلول های کبدی ادامه یافته است.
1.2. گانودرما لوسیدوم از نگاه گیاه شناسان، تاکسونومیست ها، اقتصاددانان و تحلیل علم سنجی
1.2.1. از منظر گیاه شناسی و از نظر مورفولوژیکی:
lucidum کلمه ای است که از کلمه لاتین lucidus به معنای “براق” یا “درخشنده” گرفته شده است و ظاهر لاک زده سطح قارچ را توصیف می کند. به طور کلی G. lucidum یک قارچ بزرگ است که با یک سطح براق (شامل یک کلاهک قرمز رنگ و کلیه شکل) و بافت چوبی مشخص می شود (شکل 1 را ببینید). قارچ تازه نرم، چوب پنبه مانند، مسطح، فاقد تیغه در قسمت زیرین است و هاگ های خود را از طریق منافذ ریز آزاد می کند. رنگ منافذ در قسمت زیرین آن بسته به سن قارچ سفید یا قهوه ای است. چن ماهیت رشد G. lucidum را بر روی پایه ها و کنده های طیف گسترده ای از درختان برگریز، مانند بلوط، افرا، نارون، بید، آدامس، ماگنولیا و ملخ توصیف کرد و کمتر در درختان مخروطی یافت می شود. به عنوان مثال، larix، ptea، pinus در اروپا، آسیا، و آمریکای شمالی و جنوبی، به ویژه در مناطق معتدل و نه نیمه گرمسیری.
1.2.2. از نگاه تاکسونومیست ها
گانودرما لوسیدوم (Curtis) P.Karst. اولین بار توسط کورتیس [22] بر اساس مطالبی از انگلستان توصیف شد، و توصیف توسط فریس [23] تایید شد. اولین رکورد علمی G. lucidum از چین توسط Teng [24] زمانی که او به اشتباه یک
نمونه Lingzhi به عنوان G. lucidum. از نظر جغرافیایی، قارچ کارست G. lucidum sensu stricto (Curtis) بومی اروپا و برخی مناطق چین است [25]. با توجه به Index Fungorum (2016) (http://www.indexfungorum.org، دسترسی به 16 فوریه 2022)، Ganoderma lucidum (Curt: Fr.) Karst. متعلق به Basidiomycota (طبقه)، Polyporales (راست) و Ganodermataceae (خانواده) است که توسط طبقهشناس Nahata [5] طبقهبندی شده است:
فرمانرو: قارچ
شاخه: قارچهای چتری
رده: کلاهقارچان
راسته: تاقچهایقارچسانان
تیره: تابانپوستان
گونه: G. lucidum
نام دوبخشی Ganoderma lucidum
مشخصات تغذیه ای گانودرما لوسیدوم
“داروها و غذاها منشأ مشترک دارند” – کال [53].
برای هزاران سال، قارچ در سراسر جهان به عنوان غذا و دارو ارزش داشته است [8]. با این وجود، قارچ ها هنوز تا حد زیادی منابع دست نخورده ای در تولید محصولات دارویی، مواد مغذی و لوازم آرایشی موثر هستند. در واقع، تنها تقریباً 150224 گونه [54] از 2.2 تا 3.8 میلیون گونه قارچی در سراسر جهان توصیف شده است [55]. حدود 3000 گونه که متعلق به ماکروفانگی ها هستند برای مصرف انسان ایمن هستند، مانند قارچ های خوراکی [56]. از دیدگاه متخصص تغذیه، قارچ های تازه به طور کلی حاوی فیبرهای محلول و نامحلول هستند. فیبر محلول عمدتاً بتا گلوکان پلی ساکاریدها و کیتوزان ها است [57].
با این حال، یک سوال به ذهن متبادر میشود: آیا G. lucidum ای که به طور طبیعی یا وحشی رشد میکند از نظر اجزای تغذیهای با قارچ پرورش یافته به مصنوعی متفاوت است؟ با توجه به تحقیقات در این زمینه، پاسخ مثبت است، زیرا مشخص شد که مقادیر پروتئین خام، کربوهیدراتها و فیبر خام در واریتهای که بهطور مصنوعی رشد میکند، بیشتر است [58]. مطالعات اندکی مشخصات تغذیه ای G. lucidum را نشان داده اند. روی و دیگران [59] ارزش غذایی و ترکیب معدنی G. lucidum را گزارش کردند. از طریق یک دیدگاه تحلیلی از مشخصات تغذیه ای قارچ G. lucidum (جدول 2)، می توان به چندین نتیجه مهم رسید.
جدول ۱. خواص فیزیکوشیمیایی و ترکیب شیمیایی قارچ گانودرما لوسیدوم.
- G. lucidum حاوی مقدار قابل توجهی از پروتئین های محلول در آب (19.5 گرم در 100 گرم قارچ (w/w)) است. علاوه بر این، 18 نوع آمینو اسید در G. lucidum یافت شده است و فراوان ترین آمینو اسید لوسین بود که دارای فعالیت های هیپوگلیسمی و آنتی اکسیدانی قوی بود [66،67].
- G. lucidum حاوی 3.5 گرم فیبر غذایی در هر 100 گرم قارچ (d/w) است.
- G. lucidum حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی اصلی (به عنوان مثال، فسفر، گوگرد) و سایر محتویات معدنی کمیاب است. یعنی مس، منیزیم و آهن.
- همانطور که در جدول 2 نیز ذکر شد، G. lucidum یک منبع بسیار غنی از ویتامین ها مانند ریبوفلاوین، نیاسین، تیامین و غیره است. علاوه بر این، احمد [68] گزارش داد که چندین ویتامین در G. lucidum مانند ویتامین B1 یافت شده است. ، B2، B6، بتاکاروتن، C، D و E.
- بر اساس مشخصات غذایی G. lucidum، این قارچ دارای پتانسیل مواد مغذی بالایی است که تأثیر مثبتی بر مزایای سلامتی و تغذیهای آن دارد.
از طریق این چشم انداز، قارچ G. lucidum به طور فزاینده ای در حال تبدیل شدن به یکی از منابع طبیعی و دست نخورده دارویی است که باید مورد توجه تولید کنندگان و مصرف کنندگان داروسازی، مواد غذایی، و لوازم آرایشی و بهداشتی در سراسر جهان باشد [69]. گانودرما لوسیدوم حاوی تعداد بیشماری ترکیبات فعال بیولوژیکی (بیش از 400 ترکیب)، از جمله پلی ساکاریدها، تری ترپنوئیدها، استروئیدها، اسیدهای چرب، اسیدهای آمینه، نوکلئوزیدها، پروتئین ها و مواد غذایی 2022، 11، 1030 9 از 29 آلکالوئید است [70]. با این حال، چگونه این ترکیبات زیست فعال خواص پزشکی خود را منعکس می کنند؟ بخش بعدی اثرات درمانی این ترکیبات زیست فعال را مورد بحث قرار خواهد داد.
2.1. گانودرما لوسیدوم یک کارخانه ترکیبات مفید بیولوژیکی فعال است
“قارچ جاودانگی و نماد طب سنتی چینی” – چن و همکاران. [71]. مولکولهای فعال بیولوژیکی G. lucidum به ترکیب شیمیایی خود متکی هستند و پلیساکاریدها، پپتیدوگلیکانها و تری ترپنها سه ماده فعال زیستی اصلی هستند.
ترکیبات [58،68،70-73]. علاوه بر این، این قارچ حاوی ترکیبات دیگری با عملکردهای بیولوژیکی متمایز است، مانند مواد معدنی (مانند ژرمانیوم)، پروتئین ها، لکتین ها، الیاف خام، فنل ها، آنزیم ها، استرول ها و اسیدهای چرب با زنجیره بلند [6،74-77]. جدول 3 ترکیبات فعال زیستی اصلی و اثرات بیولوژیکی آنها را نشان می دهد. عکس های فوری از این ترکیبات زیست فعال را می توان به شرح زیر یافت.
جدول۲. ترکیبات فعال زیستی عمده G. lucidum و اثرات بیولوژیکی آنها.
2.2. پلی ساکاریدها و پپتیدوگلیکان ها
پلی ساکاریدها، مانند گانودران ها، ماکرومولکول های بیولوژیکی متنوعی را با طیف وسیعی از خواص بیولوژیکی نشان می دهند [58]. علاوه بر این، G. lucidum منبعی از پلی ساکاریدها، گلیکوپپتیدها و عصاره های خام پلی ساکارید است که توسط چندین مطالعه نشان داده شده است [86]. علاوه بر این، این اجزای قارچ G. lucidum فعالیتهای بیولوژیکی قوی از خود نشان دادند، از جمله، به عنوان مثال، فعالیتهای آنتی اکسیدانی، ضد توموری و ضد باکتریایی به دلیل محتوای قندها، گلیکوپروتئینها و عصارههای پلی ساکارید بهدستآمده از بدن میوهها [81،87]. -89]. فعالیت های ضد التهابی، کاهش قند خون، ضد تومور و تحریک ایمنی از جمله نقش های بیولوژیکی متعدد پلی ساکاریدهای استخراج شده از G. lucidum هستند [90-95]. توانایی های مهار رادیکال های آزاد، کاهش قدرت و کیل کردن بر روی یون های آهن از جمله خواص آنتی اکسیدانی گزارش شده است [96،97]. اوسپینا و همکاران [98] گزارش کردند که کیتوزان جدا شده از G. lucidum دارای ویژگیهای امیدوارکننده و مطلوبی در بخشهای تخصصی مانند زیستپزشکی، داروسازی و آرایشی، فراتر از صنایع غذایی است. با توجه به پپتیدوگلیکان ها، G. lucidum حاوی یک پروتئوگلوکان (GLPG) است که دارای فعالیت ضد ویروسی است [99].
2.3. تری ترپن ها
چندین تری ترپن استخراج شده از G. lucidum گزارش شده است (حدود 100 نوع تری ترپن)، که نیمی از این انواع جدید و منحصر به G. lucidum هستند [18]. اسیدهای گانودریک و لوسیدنیک تری ترپن های اصلی تولید شده توسط G. lucidum هستند، در حالی که تری ترپن های دیگر شناسایی شده اند. به عنوان مثال، گانودرمیک، گانودریول ها و اسیدهای گانودرال [58,100-107].
2.4. سایر ترکیبات زیست فعال
2.4.1. ژرمانیوم
عنصر ژرمانیوم تا حدودی به G. lucidum توجه کرده است. ژرمانیوم یکی از رایج ترین عناصر در G. lucidum وحشی است. با 489 میکروگرم در گرم، ژرمانیوم از نظر غلظت، رتبه پنجم را در میان سایر کانیهای کشفشده به خود اختصاص داد [108]. این عنصر دارای فعالیت های بیولوژیکی قابل توجهی است. به عنوان مثال، ضد جهش زا، ضد تومور، تقویت کننده سیستم ایمنی و آنتی اکسیدان [109]. هیچ مدرک دقیقی وجود ندارد که ژرمانیوم را با مزایای سلامتی خاص G. lucidum مرتبط کند.
2.4.2. پروتئین ها
برخی از پروتئین های زیست فعال خالص شده از G. lucidum به خواص دارویی این قارچ کمک می کنند. مثلا:
- LZ-8، یک پروتئین سرکوب کننده سیستم ایمنی [110];
- GLP که دارای فعالیت های آنتی اکسیدانی و محافظت کننده کبدی است [111,112].
- گانودرمین، یک پروتئین ضد قارچی [113].
بسیاری از ترکیبات زیست فعال دیگر از G. lucidum جدا شده اند، از جمله:
- آنزیم ها. به عنوان مثال، یک متالوپروتئاز که زمان لخته شدن را به تاخیر می اندازد [6].
گانودرما لوسیدوم به عنوان یک غذای کاربردی
برای چند صد سال، G. lucidum برای ارتقای سلامت انسان به عنوان یک غذای کاربردی از طریق استراتژیهای درمانی سنتی استفاده شده است. امروزه، بسیاری از مطالعات منتشر شده فواید سلامتی چندگانه G. lucidum را در پیشگیری یا مبارزه با بیماری های متعدد گوارشی و خارج روده ای، از یبوست و گاستریت، تا بی اشتهایی، آرتریت، آسم، برونشیت و دیابت ثابت کرده اند.
35،75،95]. در مطالعات دیگر در مورد ضد سرطان [6،31،52،114،115]، پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، و تومورزایی [116-119]، آنتی اکسیدان [6،120،121]، محافظت از قلب [122]، قدرت ضد دیابت [6،123،124، فعالیت ضد میکروبی [6،123،124، و ضد میکروبی] از این قارچ گزارش شده است. ] . در مجموع، شکل ۳ مزایای تغذیه ای و سلامتی G. lucidum را نشان می دهد که به صورت جداگانه به شرح زیر نشان داده می شود.
شکل ۲. فواید تغذیه ای و سلامتی گانودرما لوسیدوم.
3.1. فعالیت ضد میکروبی
- lucidum به عنوان منبع امیدوار کننده ای از مولکول های ضد میکروبی (عمدتا پلی ساکاریدها) علیه پاتوژن های مختلف ویروسی، باکتریایی و قارچی گزارش شده است [79،83،125-130].
3.2. پتانسیل ضد ویروسی
مطالعات علمی کمی (به ویژه بر روی حیوانات) که اثرات ضد ویروسی G. lucidum (Lingzhi) را بررسی کرده باشد، وجود داشته است. با این حال، زو و همکاران. [149] اثرات ضد آنفلوانزای عصاره آب گرم لینگژی را بر روی موشهای آلوده از طریق تزریق داخل بینی و خوراکی بررسی کرد. نویسندگان این مطالعه به این نتیجه رسیدند که مصرف خوراکی کوتاه مدت عصاره آب گرم Lingzhi اثر محدودی در مبارزه با آنفولانزا دارد. بنابراین، نویسندگان مطالعه بیشتر در مورد اثرات طولانی مدت ضد آنفلوانزا را توصیه کردند که می تواند کاربردهای عملکردی این قارچ را در برابر آنفولانزا بهبود بخشد.
3.2.1. گانودرما لوسیدوم در برابر انتروویروس 71 (EV71)
از سال 1969، «همان سالی که عفونت انتروویروس انسانی 71 (EV71) برای اولین بار شناسایی شد، مکانیسم عفونت به طور کامل شناخته نشده است [150]. با این حال، این عفونت ویروسی با چندین بیماری بالینی، از اختلالات عصبی گرفته تا بیماری دست پا، دهان (HFMD) همراه بود و تهدیدی جدی برای کودکان زیر شش سال محسوب میشود [151]. در حال حاضر، هیچ درمان پیشگیرانه یا درمانی معتبری برای عفونت EV71 وجود ندارد [152,153]. شیوع عفونت EV71 به طور دوره ای در سراسر جهان گزارش شده است [154-156]. به عنوان مثال، چین اخیرا شاهد افزایش مرگ و میر مرتبط با عفونت EV71 و HFMD در میان جمعیت جوان بوده است [131,138,157,158]. همانطور که در بالا ذکر شد، هیچ داروی تایید شده ای برای پیشگیری یا درمان عفونت EV71 وجود ندارد، اما در حال حاضر، داروهای ضد ویروسی با طیف وسیع (مانند آسیکلوویر، گانسیکلوویر و ریباویرین) برای تسکین نسبی علائم عفونت استفاده می شوند، اگرچه دارای عوارض جانبی سیتوتوکسیک بالا هستند. [159]. بنابراین، بررسی داروهای جدید و کارآمد برای کنترل این عفونت شدید ویروسی ضروری است. استفاده از ترکیبات دارویی طبیعی و داروهای گیاهی چینی برای قرن ها در سراسر کشورهای آسیایی و اخیراً در طب غربی مشاهده شده است [160,161]. G. lucidum به طور گسترده ای به عنوان یک داروی عامیانه برای انواع بیماری ها استفاده می شود [162]. ژانگ و همکاران [79] پیشنهاد کردند که Lanosta-7,9(11)،24-trien-3-one،15;26-dihydroxy (GLTA) و گانودریک اسید Y (GLTB)، که ترکیبات تری ترپنوئید G. lucidum هستند، می توانند از عفونت EV71 با تداخل با ذرات ویروسی و محدود کردن جذب ویروس به سلولهای میزبان. علاوه بر این، پویایی برهمکنش GTLA و GLTA با ویریون EV71، که با اتصال مولکولی پیشبینی شده بود، اتصال مولکولی قوی به پروتئین کپسید ویروسی را در یک پاکت آبگریز (محل F) نشان داد و از این رو یک پوشش بلوکی EV71 را نشان داد (شکل 5). علاوه بر این، نشان داده شده است که GLTA و GLTB به طور قابل توجهی تکثیر RNA ویروسی (vRNA) EV71 را با مسدود کردن پوشش EV71 منع کردند. بنابراین، هر دو GLTA و GLTB ممکن است دو عامل درمانی امیدوارکننده برای کنترل و درمان عفونت EV71 باشند.
3.2.2. گانودرما لوسیدوم در برابر ویروس دنگی (DENV)
ویروس دنگی (DENV)، که در خانواده Flaviviridae طبقه بندی می شود، یک میکروب کشنده است که از طریق پشه ها (Aedes albopictus و Aedes aegypti) [163-165] به انسان منتقل می شود و باعث تب خونریزی دهنده [166,167] و سندرم شوک [1916] می شود. در مجموع پنج سروتیپ مختلف از DENV گزارش شده است که هر دو نوع تب دنگی را القا می کنند در حالی که به طور بالقوه باعث عفونت های کشنده می شوند [170,171]. تجزیه و تحلیل پروتئوم نشان داد که کمپلکس پلی پروتئینی DENV ترجمه شده شامل سه پروتئین ساختاری و هفت پروتئین غیرساختاری است [171,172]. جالب توجه است، کوفاکتور NS2B برای فعال کردن کامل دامنه پروتئاز NS3 ویروسی (NS3pro) که یک پروتئاز سرین (خانواده S7) را کد می کند، مورد نیاز است. مجموعه NS2B-NS3pro ویروس دنگی اخیراً به عنوان یک هدف ایده آل برای توسعه داروهای جدید ضد DENV شناسایی شده است [173-175]. به عنوان یکی از ترکیبات زیست فعال استخراج شده از G. lucidum، تری ترپنوئیدها به عنوان عوامل ضد ویروسی در برابر پاتوژن های ویروسی مختلف پیشنهاد و آزمایش شده اند. به عنوان مثال، ویروس نقص ایمنی انسانی. گانودرمانونتریول، به عنوان یک تری ترپنوئید فعال زیستی قوی، برای مهار پروتئین DENV NS3pro بر اساس مطالعات آزمایشگاهی پیشنهاد شد. بنابراین، گانودرمانونتریول می تواند به عنوان یک دارو در برابر عفونت DENV عمل کند.
3.2.3. گانودرما لوسیدوم در برابر کروناویروس جدید 2019 (SARS-CoV-2)
دسامبر 2019 در ووهان (استان سرگرمی، چین) آغاز یک شیوع مرموز پنومونی [177] بود. یک ماه بعد، مشخص شد که عامل عفونی نوع جدیدی از ویروس کرونا به نام SARS-CoV-2 (2019-nCOV سابق) است [178]. سازمان جهانی بهداشت (WHO) شیوع ذات الریه را که در ووهان ظاهر شد یک بحران بزرگ بهداشت عمومی در 11 فوریه 2020 اعلام کرد و نام رسمی بیماری کروناویروس 2019 (COVID-19) را به آن داد [179]. علائم متعددی در بیماران COVID-19 گزارش شد، از جمله سرفه، آسیب ریه، تب، خستگی، درد عضلانی، اسهال، میالژی و علائم تنفسی [180,181]. تا 27 آوریل 2021، 147،539،302 مورد پنومونی آلوده به SARS-CoV2 و 3،116،444 مرگ در چین و 223 کشور، منطقه یا قلمرو دیگر گزارش شده است که از این تعداد 103،503 مورد در چین مشاهده شده است [182]. فرآورده های طبیعی به دلیل مزایایی مانند استفاده بالینی فراوان و تنوع منحصر به فرد ساختارهای شیمیایی و فعالیت های بیولوژیکی، اگر نگوییم مهم ترین، یکی از مهم ترین منابع برای فناوری مدرن صنعت دارو هستند [183,184]. در این زمینه، طب سنتی چین (TCM) یکی از معادن طلای غنی از منابع طبیعی استفاده نشده [185,186] است که میتواند برای درمان بسیاری از بیماریهایی که چالشی برای بشریت هستند، از جمله COVID-19 استفاده شود. مطالعات قبلی روی SARS-CoV و غذاهای آن 2022، 11، 1030 15 از 29 همسانی با SARS-CoV-2 ممکن است راههایی را برای ترکیبات طبیعی که SARSCoV-2 را مهار میکنند، فراهم کند [187]. به عنوان مثال، حوزه هلیکاز به عنوان یک هدف دارویی احتمالی در حال بررسی است. یو و همکاران [188] گزارش کردند که scutellarein و myricetin به شدت از nsP13، یک پروتئین هلیکاز SARS-CoV، در شرایط آزمایشگاهی با تغییر فعالیت ATPase آن جلوگیری میکنند. RNA پلیمراز وابسته به RNA هدف بالقوه دیگری برای توسعه ترکیبات ضد ویروسی است که یک آنزیم ضروری برای سنتز RNA است. در واقع، مهار وابسته به دوز این آنزیم SARS-CoV برای عصارههای G. lucidum (IC50: 41.9 میکروگرم بر میلیلیتر)، Coriolus versicolor (IC50: 108.4 میکروگرم بر میلیلیتر)، Sinomenium acutum (IC50: 198.6 میکروگرم در میلیلیتر) گزارش شد. و کانگ دو بو فی تانگ (IC50:471.3 میکروگرم بر میلی لیتر) [189]. بنابراین، G. lucidum می تواند به عنوان یک منبع جدید و امیدوارکننده از ترکیبات طبیعی فعال زیستی با فعالیت ضد کروناویروس عمل کند [187].
3.3. فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد پیری
مطالعات تحقیقاتی متعدد رابطه نزدیکی بین غنای G. lucidum در “ترکیبات فنلی، تری ترپن ها، پلی ساکاریدها، پپتید پلی ساکارید” و فعالیت بیولوژیکی آنتی اکسیدانی آن گزارش کردند [83،97،190-192]. متخصصان تغذیه بالینی نشان داده اند که مصرف غذاهای گیاهی غنی از آنتی اکسیدان ممکن است از سرطان و بسیاری از بیماری های مزمن دیگر محافظت کند [193,194]. با این حال، این علیت هنوز برای آنتی اکسیدان های G. lucidum ثابت نشده است [195]. از این رو، یکی از اولویت های تحقیقاتی برای قارچ G. lucidum انجام مطالعات بیشتر برای از بین بردن شکاف در تعامل بین آنتی اکسیدان ها و سیستم ایمنی بدن میزبان است [191].
حضور طولانی مدت رادیکال های آزاد و گونه های فعال اکسیژن (ROS) پیری و بیماری های متعدد مرتبط با سن را تسریع می کند [13]. بنابراین، مطالعات در مورد از بین بردن رادیکال های آزاد و ROS در تحقیقات ضد پیری اهمیت ویژه ای دارد. پلی ساکاریدهای G. lucidum (GLPs) می توانند تولید ROS را در فیبروبلاست ها به دنبال درمان UVB مهار کنند [196].
3.4. فعالیت ضد سرطان
سرطان هنوز یکی از کشنده ترین بیماری ها در سراسر جهان است و علیرغم رونق قابل توجه در تکنیک های تشخیصی اولیه و تکامل در تکنیک های درمانی آن، یک چالش بالینی بزرگ ایجاد می کند [197]. صدها گونه گیاهی به عنوان منابعی برای درمان های جدید (شیمی درمانی یا شیمی درمانی) مورد بررسی قرار گرفته اند [198]. در این راستا قارچ; به عنوان مثال، گونه های گانودرما، منابع غنی بسیاری از اجزای فعال بیولوژیکی، از جمله عوامل ضد تومور هستند [199,200]. به عنوان مثال، پلی ساکاریدها و تری ترپن ها دو گروه اصلی از ترکیبات استخراج شده از G. lucidum هستند که گزارش شده است که دارای آنها هستند.
فعالیت های پیشگیری کننده شیمیایی و/یا تومورکشی [6،31،52،114،115،201-203]. علاوه بر این، فعالیت ضد توموری نشان داده شده توسط G. lucidum از طریق القای مرگ برنامه ریزی شده سلولی، همانطور که توسط بسیاری از مطالعات گزارش شده است [81204205] به دست می آید. علاوه بر این، ترکیبات جدا شده از G. lucidum قبلا به عنوان تعدیل کننده اتوفاژی در رده های سلولی تومور انسانی متعدد توصیف شده اند [206-209]. در همین زمینه، یک عصاره متانولی (استخراج در دمای اتاق) از اجسام بارده G. lucidum از رشد یک رده سلولی تومور معده انسان از طریق مکانیسمی که شامل اتوفاژی سلولی است، جلوگیری کرد [209]. با این حال، مشخص نیست که آیا عصاره محرک اتوفاژی است یا یک مهارکننده شار اتوفاژیک. اخیراً، ریس و همکاران. [210] نشان داد که عصاره متانولی G. lucidum به جای کاهش شار اتوفاژیک در سلول های AGS باعث القای اتوفاژی می شود.
3.5. فعالیت ضد دیابت
ثابت شده است که G. lucidum دارای ترکیباتی است که مسئول اثرات کاهش قند خون هستند، مانند پلی ساکاریدها، پروتئوگلیکان ها، پروتئین ها و تری ترپنوئیدها [6،78،123،124]. به عنوان مثال، وانگ و همکاران. [211] گزارش دادند که مصرف پودر اسپور G. lucidum (GLSP) با ترویج سنتز گلیکوژن و جلوگیری از گلوکونئوژنز باعث کاهش سطح گلوکز خون می شود.
3.6. اثرات محافظت از قلب
چگونه G. lucidum اثرات محافظتی قلبی دارد؟ بسیاری از مطالعات به این سوال پاسخ داده اند. اولا، Sudheesh و همکاران. [122] وجود α-توکوفرول در G. lucidum Foods 2022، 11، 1030 16 از 29 را گزارش کردند که از میتوکندری محافظت می کند، سمیت قلبی و اختلال عملکرد میتوکندری را کاهش می دهد. علاوه بر این، گائو و همکاران. [212] به اثرات مثبت گانوپلی (عصاره پلی ساکارید G. lucidum) بر بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب (CHD) اشاره کرد. همان نویسندگان نشان دادند که عصاره پلی ساکارید G. lucidum باعث کاهش فشار خون و سطح کلسترول سرم می شود.
3.7. محافظت از کبد
GLPها و تری ترپنوئیدهای گانودرما (GTs) می توانند بر روی سیستم ایمنی اثر بگذارند و به طور موثر اثرات محافظتی کبدی را نشان دهند و آسیب کبدی را درمان کنند. اثرات محافظتی کبدی G. lucidum به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است [213]. GLP ها می توانند با مهار پراکسیداسیون لیپیدی، افزایش فعالیت آنزیم آنتی اکسیدانی و سرکوب آپوپتوز و پاسخ التهابی ایمنی از آسیب سلول های کبدی محافظت کنند [214]. GTs با کاهش سطح مالون دی آلدئید و افزایش محتویات گلوتاتیون و سوپراکسید دیسموتاز (SOD) محافظت سلولی قابل توجهی در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از پراکسید هیدروژن ترت بوتیل (t-BHP) در سلولهای سرطان کبد ارائه میکنند [215]. تجزیه و تحلیل هیستوپاتولوژی و آنزیم های سرم در موش یک عملکرد محافظتی کبدی مهم عصاره اتانولی G. lucidum (GLE) را نشان داد. بنابراین فرض بر این بود که GLE می تواند آسیب کبدی ناشی از الکل را بهبود بخشد [216]. علاوه بر این، یک مایع تخمیر شده با میسلیوم G. lucidum (GLFL) دارای خواص محافظتی کبدی در موشها گزارش شده است [217].
3.8. اثرات ضد التهابی
التهاب یک پاسخ فیزیولوژیکی طبیعی به عفونت یا آسیب است و بخشی از دفاع میزبان و بهبود بافت است [218]. GLP ها می توانند از التهاب جلوگیری کنند، هموستاز روده را حفظ کنند و عملکردهای سد ایمنی روده را در موش تنظیم کنند [219]. اثر ضد التهابی GLP ها نقش مهمی در مراقبت از پوست حساس دارد [213].
3.9. پتانسیل پری بیوتیک
پری بیوتیک ها به عنوان “سوبسترای مورد استفاده انتخابی توسط میکروارگانیسم های میزبان که برای سلامتی مفید است” تعریف می شوند [220,221]. قارچ ها منابع دست نخورده ای از پری بیوتیک ها مانند فیبرها، الیگوساکاریدها (مواد اصلی تشکیل دهنده قارچ ها) و پلی فنول ها هستند که می توانند رشد و فعالیت متابولیک اعضای مفید میکروبیوتای روده را تقویت کنند. به عنوان مثال، پلی ساکاریدهای غیرقابل هضم می توانند با بهبود رشد پروبیوتیک ها در روده از تکثیر پاتوژن جلوگیری کنند [222]. در طول دهه گذشته، تعامل بین پری بیوتیک ها و میکروبیوتای روده انسان و پیامدهای آن در کاهش بسیاری از بیماری ها. به عنوان مثال، سرطان، دیابت و چاقی توجه زیادی را به خود جلب کرده و به عنوان یکی از محورهای روند اصلی علم و فناوری مواد غذایی ظاهر شده است. شواهد علمی در مورد نقش حیاتی دیس بیوز میکروبیوتای روده در تشدید التهاب در بافتهای میزبان، از محیط روده تا مغز، جمعآوری شده است. به همین ترتیب، دادههای حیاتی نقش تنظیمکننده میکروبیوتای روده را در متابولیسم انرژی مشخص کردهاند که ممکن است باعث اختلال در فرآیندهای متابولیسم شود [223]. به عنوان مثال، قارچ ها منبع غنی از پری بیوتیک ها هستند که ممکن است نقشی اساسی در درمان پنومونی و تصلب شرایین و همچنین در فعالیت ضد توموری آنها ایفا کنند [224]. در همین زمینه، مطالعهای که روی موشها انجام شد (C57BL/6) تأیید کرد که G. lucidum مکزیکی منبع غنی از پریبیوتیکها است که کلسترول خون را کاهش میدهد [225]. همان مطالعه توانایی G. lucidum مکزیکی در کاهش سطح کلسترول خون را به کاهش قابل توجه بیان ژن تولید کننده چربی (Hmgcr، Fasn، Srebp1c، Acaca) و Abcg5، Abcg8 به عنوان ژن های مسئول انتقال معکوس کلسترول نسبت داد. همزمان با افزایش بیان ژن Ldlr در کبد [225]. مطالعه دیگری این احتمال را نشان داد که پپتیدهای پلی ساکارید G. lucidum (GLPP) ممکن است در کاهش اختلال در متابولیسم چربی ها از طریق توانایی این ترکیبات در تغییر ترکیب میکروبیوتای روده نقش داشته باشند که به نوبه خود تأثیر مثبتی بر روی آنها دارد. کنترل و کاهش اختلال متابولیسم چربی، تنظیم ژن های دخیل در یکپارچگی روده، هموستاز اسیدهای صفراوی و رسوب چربی خارج رحمی (شکل 6). بنابراین، GLPP را می توان یک جزء غذایی کاربردی بالقوه برای درمان هیپرلیپیدمی و دیس بیوز میکروبی روده در نظر گرفت [226].
شکل ۳. مکانیسم تنظیمی GLPP بر هیپرلیپیدمی، هیپرکلسترولمی و دیس بیوز میکروبیوتای روده در موش های تغذیه شده با HFD. GLPP: پپتید پلی ساکارید گانودرما لوسیدوم. HFD: رژیم غذایی پرچرب؛ TG: تری گلیسیرید؛ TC: کلسترول تام؛ LDL-C: کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم؛ FFA: اسیدهای چرب آزاد؛ SCFA: اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه. OSTα: آلفا انتقال دهنده املاح آلی. CYP7A1: کلسترول 7α-هیدروکسیلاز. SREBP-1C: پروتئین-1C متصل به عنصر تنظیم کننده استرول. PPARα: گیرنده آلفا فعال شده با تکثیر کننده پراکسی زوم. HMG-Coa: -هیدروکسی-3-متیل گلوتاریل کوآنزیم A; BSEP: پمپ صادرات نمک صفراوی؛ MRP3: پروتئین مرتبط با مقاومت چند دارویی 3. OATP2: پلی پپتیدهای انتقال دهنده آلی آنیون 2. منبع: با اجازه Lv و همکاران تجدید چاپ شده است. [226]. 2022، الزویر
علاوه بر این، تا به امروز، هیچ مطالعه گسترده ای فعالیت های بیولوژیکی و عملکردهای GLFL را در تنظیم میکروبیوتای روده و بیماری های قلبی عروقی (CVDs) مورد بررسی قرار نداده است [227]. با توجه به این موضوع، نشان داده شده است که میکروبیوتای روده می تواند نقش مهمی در سلامت میزبان از طریق تأثیر آنها بر عوامل خطر قلبی عروقی ایفا کند [228,229]. همانطور که قبلا ذکر شد، محصولات مرتبط با G. lucidum اثرات مثبتی بر میکروبیوتای روده دارند و بنابراین این محصولات می توانند عوامل خطر بیماری قلبی عروقی در روده را تنظیم کنند. چانگ و همکاران [230] یک ترکیب میکروبیوتای روده تغییر یافته را در یک مدل موش چاق تحت درمان با عصاره آبی G. lucidum mycelium گزارش کردند. علاوه بر این، نشان داده شد که GLFL باعث کاهش کلسترول، تری گلیسیرید و کلسترول کل لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL-c) پلاسما و افزایش کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-c) در موش می شود [231]. علاوه بر این، وو و همکاران. [227] گزارش کردند که وقتی GLFL به انسان داده شد، میکروبیوتای روده را عمیقاً تغییر داد. در گروه پس از تغذیه، تفاوت آشکاری در تنوع β در مقایسه با گروه قبل از تغذیه وجود داشت. این نشان می دهد که GLFL ترکیب میکروبیوتای روده را تغییر داده است. علاوه بر این، همان نویسندگان گزارش کردند که GLFL میتواند با تحریک رشد پروبیوتیکها (یعنی جنس لاکتوباسیلوس (p<0.05)) و در عین حال مهار رشد پاتوژنها (یعنی جنس Aggregatibacter و Campylobacter (p<0.05) از انسان محافظت کند.
3.10. خطرات سلامتی گانودرما لوسیدوم و محصولات آن
اکثر تحقیقات در مورد G. lucidum و محصولات آن نتایج بالینی مثبت و کاربردهای درمانی بالقوه را گزارش کرده اند، در حالی که بی ضرری و اثرات سمی بالقوه در انسان Foods 2022, 11, 1030 18 of 29 ضعیف بررسی شده است. به عنوان مثال، عصاره G. lucidum می تواند باعث سمیت در شرایط آزمایشگاهی شود [35]. علاوه بر این، درمان پودر اسپور G. lucidum باعث اثرات سمی کبدی شد، همانطور که Wanmuang و همکاران گزارش کردند. [232] اگرچه هیچ اثر سوء مصرف G. lucidum بر شیردهی ثابت نشده است، اما برای زنان باردار یا شیرده توصیه نمی شود [233].
روندهای آینده
تا کنون، سوالات زیادی در مورد چرایی و چگونگی گسترش و به حداکثر رساندن استفاده از G. lucidum و مشتقات آن، و اینکه در مورد کاربردهای جدید و تکنیکهای نوآورانه مورد استفاده در این زمینه چه باید کرد، مطرح شده است. این نکات در سه محور به شرح زیر مورد بحث قرار خواهند گرفت.
4.1. آیا خواص پزشکی مفید G. lucidum به شواهد علمی بیشتری نیاز دارد؟
چندین نشریه گزارش کرده اند که G. lucidum ممکن است از طریق ترکیبات فعال زیستی بی شمارش، مانند تری ترپن ها، پلی ساکاریدها و پروتئین ها، ویژگی های درمانی مفیدی داشته باشد. از این رو، G. lucidum و محصولات آن هنوز به عنوان محصولات تجاری رایج هستند. بنابراین، اثربخشی و ایمنی مصرف G. lucidum هنوز به عنوان شکاف های دانش در نظر گرفته می شود که به خوبی بررسی نشده است. در طول سه دهه گذشته، مطالعات in vitro/in vivo که توسط محققان غربی گزارش شده است، فواید زیست پزشکی را برای G. lucidum نشان داده است که به ترویج این قارچ در جهان غرب کمک کرد. با این حال، هنوز نیاز فوری به درک کامل بیومکانیسمهای مرتبط، و در نتیجه باز کردن کاربرد بیوتراپی آنها وجود دارد. جداسازی، خالص سازی و شناسایی ترکیبات فعال G. lucidum باید برای رمزگشایی زیست فعالی این ترکیبات در محصولات غذایی و دارویی آن انجام شود. این جنبه در هنگام اجرای استراتژی های استانداردسازی تجاری محصولات G. lucidum یک چالش بزرگ است [6،35]. تحقیقات بیشتری برای بررسی مجدد و مطالعه مواد زیست فعال استخراج شده مورد نیاز است
از G. lucidum، و این برای کاربردهای بالینی به دلیل اختلاف در نتایج تحقیقات برای G. lucidum یا محصولات مشتقات آن (به عنوان مثال، GLFL، GLPP، و WEGL) مفید خواهد بود. به عنوان مثال، وو و همکاران. [231] گزارش کردند که GLFL ناامن است زیرا تعداد پاتوژن های فرصت طلب را افزایش می دهد. به عنوان مثال، اسینتوباکتر و کاهش پروبیوتیک ها؛ به عنوان مثال، لاکتوکوکوس. این نتایج در تضاد با آنچه در هنگام اعمال آنها بر روی موش به دست آمد [226] بود.
ادامه مطالعات ژنتیکی G. lucidum بیوسنتز ترکیبات فعال درمانی تولید شده توسط این قارچ را روشن خواهد کرد. به عنوان مثال، اسیدهای گانودریک ضد تومور تری ترپنوئید منحصر به فرد (GAs). تکرارهای کوتاه پالیندرومیک با فاصله منظم خوشهای و فناوری پروتئین 9 مرتبط با CRISPR (CRISPR-CAS9) با ساخت ژنهای عملکردی بیوسنتز GA در این قارچ، مؤلفههای درمانی فعال G. lucidum را به طور مثبت شناسایی کرده است، بنابراین به عنوان یک پلت فرم حیاتی برای مهندسی متابولیک در این قارچ عمل میکند. G. lucidum. بنابراین، تکنیک CRISPR-CAS9 می تواند سنگ بنای تمام کاربردهای بیوتکنولوژیکی G. lucidum، مانند پرورش مولکولی باشد. بنابراین، درک کامل ژنوم G. lucidum راه را برای نقش های آینده آن در کاربردهای پزشکی و صنعتی هموار خواهد کرد [71,115,234]. مطالعات گسترده ای بر روی قارچ G. lucidum با روش های علمی استاندارد در آینده نزدیک انجام خواهد شد.
4.2. آینده قارچ G. lucidum در صنایع غذایی
امروزه، چندین محصول مبتنی بر گانودرما لوسیدوم به شکل مواد غذایی در دسترس هستند. برخی از آنها به عنوان مکمل های غذایی به بازار عرضه می شوند و به طور گسترده در بسیاری از کشورها مانند ایالات متحده مصرف می شوند، جایی که آنها با بسیاری از مواد دیگر ترکیب می شوند. مثلا قهوه و چای از آنجایی که ابزار مناسبی وجود ندارد، ثبات کیفیت مکمل های غذایی مشتق شده از G. lucidum به ندرت ارزیابی می شود. علاوه بر این، G. lucidum می تواند منبعی از نگهدارنده های غذایی در نظر گرفته شود [5,187,235].
برای تأیید استفاده از مواد مغذی G. lucidum، تحقیقات بیشتری در مورد این قارچ مورد نیاز است.
4.3. آیا ردیابی گونه ها و منشاء جغرافیایی G. lucidum ضروری است؟
تحقیقات انجام شده توسط لوید و دیگران [14] نشان داد که محصولات تولیدی G. lucidumbased (به عنوان مثال، مکمل های غذایی)، که به عنوان مشتق شده از G. lucidum به بازار عرضه می شوند، نه تنها حاوی G. lucidum بلکه چندین گونه گانودرما هستند، متاسفانه برای دارویی به فروش می رسند. . البته، همه گونه های گانودرما ترکیبات درمانی یکسان، کیفیت یکسان یا مقادیر مشابه را تولید نمی کنند. این پرسشهایی را در مورد قابلیت ردیابی و اصالت گونههای قارچ و اهمیت این موضوع در صنعت ایجاد میکند. بنابراین، این سوال باید در تحقیقات بعدی با تمرکز بر G. lucidum و محصولات آن مورد توجه قرار گیرد. همانطور که توسط Qi و همکاران ذکر شده است. [236]، قابلیت ردیابی منشأ جغرافیایی قارچ ها و محصولات آنها برای اطمینان از کیفیت و ایمنی آنها حیاتی است. در واقع، خواص تغذیه ای و درمانی هر گونه قارچ بسته به منشاء جغرافیایی متفاوت است [237-240]. لو و همکاران [237] این واقعیت را از طریق تحقیقات خود بر روی نمونههای G. lucidum جمعآوریشده از مناطق جغرافیایی مختلف ثابت کردند، که در آن آنها دریافتند که محتوای هر نمونه G. lucidum از اسیدهای گانودریک A و B، پلیساکاریدها و تریترپنوئیدها با توجه به موقعیت جغرافیایی آنها متفاوت است. مبدا (از جمله تفاوت در شرایط کشت و محیطی). از این رو، منشاء جغرافیایی قابل ردیابی G. lucidum ارزش این قارچ را در سطح جهانی در همه سطوح، چه صنعتی و چه اقتصادی، تقویت خواهد کرد. سپس، بهترین روشی که می توان برای گونه ها و اهداف ردیابی جغرافیایی استفاده کرد چیست؟ الشیخا و هو [8] رویکرد بارکد کردن DNA را به عنوان یک فناوری جدید “لبه” برای افزایش قابل توجهی ردیابی مواد غذایی به طور کلی و در قارچ ها، به ویژه از مزرعه تا میز پیشنهاد کردند.
- اینفوگرافیک برای گانودرما لوسیدوم: سناریو فعلی و چشم اندازهای آینده اخیراً، تحقیقات در مورد G. lucidum و محصولات آن پیشرفت قابل توجهی داشته است و کانون توجه جامعه علمی در بسیاری از زمینه ها قرار گرفته است. بسیاری از مطالعات از دیدگاه های مختلف ویژگی های بیولوژیکی، ترکیب شیمیایی و اجزای فعال، اثرات دارویی و مکانیسم های مرتبط، و کاربردهای بالینی بر اساس G. lucidum را روشن کردند. علاوه بر این، در سطح صنعتی، G. lucidum پیشرفت هایی داشته است. در آینده، ترکیبات شیمیایی جدید و اجزای فعال (به عنوان یک غذای کاربردی امیدوارکننده)، مکانیسمهای سلولی و مولکولی فعالیتهای بیولوژیکی (به عنوان مثال، اثرات پری بیوتیک)، روشهای سریع و تاییدی برای شناسایی مواد مؤثر، تخمیر
و تکنیکهای کشت، آزمایشهای بالینی در مقیاس بزرگ دوسوکور، و نظارت بر کنترل کیفیت محصول، اهداف تحقیقات G. lucidum خواهند بود (شکل زیر را ببینید)
نتیجه گیری
گانودرما لوسیدوم (Lingzhi، Reishi یا Mannentake) به دلیل فراوانی چندین ترکیب فعال زیستی که دارای اثرات تغذیهای و دارویی بوده و در تمام قسمتهای قارچ (جسم میوه، میسلیوم و هاگ) وجود دارد، منبع امیدوارکنندهای از پریبیوتیکها است. بنابراین، از زمان های قدیم، G. lucidum به طور سنتی در طب چینی برای درمان بیماری های مزمن استفاده می شود. علاوه بر این، سنت چینی از G. lucidum به عنوان “قارچ خوش شانس” به دلیل قدرت آن در کاهش شرایطی مانند آرتریت، بی خوابی و گرفتگی قفسه سینه یاد می کند.
علاقه به G. lucidum به عنوان یک مکمل غذایی حاوی Reishi که یک عامل درمانی گسترده در سراسر جهان است، افزایش یافته است. در مورد کشورهای غربی، مواد فعال زیستی استخراج شده از G. lucidum در طب جایگزین برای حمایت از طب سنتی در درمان بیماری های شدید از جمله دیابت، هپاتیت و سرطان استفاده شده است. با این وجود، ادامه این روند به آزمایشهای بالینی بیشتری نیاز دارد، معمولاً برای تأیید اثربخشی و ایمنی. به زودی مطالعات بیشتری بر روی این قارچ در مقیاس بزرگتر از نظر کاربردهای دارویی یا صنایع غذایی انجام خواهد شد. منشاء جغرافیایی یکی از عوامل مهمی است که بر ایمنی و کیفیت قارچ تأثیر زیادی دارد. بنابراین، تعیین منشاء جغرافیایی به یک نیاز ضروری برای ارائه قارچ های ایمن و باکیفیت از جمله G. lucidum به مصرف کنندگان تبدیل شده است. اگرچه چالشهای زیادی برای تولید مواد مغذی و غذاهای کاربردی از G. lucidum در مقیاس بزرگ وجود دارد، بهویژه با توجه به آزمایشهای بالینی محدود در انسان، پتانسیلی برای نوآوری، توسعه، و گسترش کاربردها وجود دارد (به عنوان مثال، در کاربردهای غذایی و دارویی) به دلیل ویژگی های تغذیه ای و بهداشتی امیدبخش G. lucidum.